2013. október 24., csütörtök

Családi üzelmek

A klasszikus Chevy Chase-féle Vakáció filmek méltó utóda? Na azért nem, de hogy rohadt szórakoztató, az biztos.

Tipikus családi road-movie felállás egy aprócska csavarral: a családfő, Dave senkinek sem az apja, a feleség igazából sztriptíztáncos, a fiúgyermek a szomszéd lúzer, akire magasról szarik az anyja, a lány pedig egy hajléktalan szakadék. Millerék tehát nem átlagos család, ugyanis nem is egy család; csupán tetemes mennyiségű kábítószert kell átcsempészniük a mexikói határon, ezért kénytelenek mintafamíliának álcázni magukat, hogy elkerüljék a kíváncsi pillantásokat.

Természetesen jönnek a csip-csup megpróbáltatások, a "családnak" össze kell tartania, hogy igazi famíliaként evickéljenek ki a balhéból, de akkora poénokkal, hogy lefordulsz a székről. Alapból a karakterek zseniálisak, még Aniston is tök faja volt (már önmagához képest), bár a tánca, amit a trailerekben nyomtak kicsit túlzás. Még az idióta útitársak szála is jópofa, mondjuk azért ott vannak kínosabb pillanatok, de át lehet vészelni azt is.

Amúgy meg, aki jót akar röhögni mostanában, annak mindenképpen be kell próbálnia, az utóbbi időben felvonultatott vígjátékokat simán lezúzza, kivéve persze a This is the End-et ugye, bár kicsit más kategória a két film, teljesen más a humoruk is. Itt sem finomkodnak, van azért pókcsípéstől nyolcszorosára dagadt herezacskó premier-plánban, meg egy kis swingerkedés is, de a komolyabb gusztustalankodástól szerencsére megkímélnek minket. Úgyhogy irány a mozi, irány az online filmek, irány az illegális letöltés, ki-ki melyiket részesíti előnyben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése